Header
Home About Us Services Stories News Contacts Zero

 

Catalogue

Флокс /Phlox "subulata"/

Назад


Описание: Многогодишно тревисто вечнозелено растение. Леторастите са многобройни, разклонени и пълзящи по земята. Листата са гъсти, игловидни, твърди и покриват цялото стъбло. Цветовете са на къси дръжки, многобройни, покриват цялото растение по време на цъфтеж. Този красив флокс произхожда от Северна Америка. Има много градински сортове и се използва в градинарството отдавна. Напълно зимоустойчиво растение.
Размер: Височина до 10 см, ширина 30-40 см.
Декоративност: Много декоративен и обилен цъфтеж.
Цъфтеж: Цъфти през пролетта - април-май. Цъфтежът продължава 3 седмици до месец. Отделните цветове са до 2 см в диаметър, многобройни. В зависимост от сорта може да са обагрени в бяло, различни нюанси на розово и цикламено, лилаво.
Отглеждане: Слънцелюбиво и сухоустойчиво растение, което расте добре и на бедна почва. Пролетно време, преди започване на вегетацията може да ви изглежда сухо, но не бързайте да го отписвате, а още по-малко да го режете. В края на март и началото на април започва да развива нови листа и почти едновременно с това започва да цъфти.
Използване: В алпинеуми и скални кътове, цветни ниски бордюри, слънчеви склонове. Прекрасно и непретенциозно растение, което с бляскавите си цветове превръща градината в красив килим през пролетта Особено красиво е съчетанието на сортове с различни нюанси и цветове.

 


 

grass
     Всички права запазени © ЕВРИС ООД       1995 - 2013
Created by Rally Ivanova