Header
Home About Us Services Stories News Contacts Zero

 

Catalogue

Японска Дюла /Chaenomeles ''japonica''/

Назад


Приложение : Подходяща е за единични и групови засаждания. Също и за живи плетове - тъй като дава много и бодливи издънки, японската дюля е непроходима в масив.
Описание : Японската дюля е трънлив широколистен храст, с опадливи листа и цъфтящ с многобройни вегетативни стъбла достигащ на височина до 2 метра. Използва се предимно за декорация в екстериора, но освен това жълтите му плодове съдържат повече пектин от ябълките и повече витамин „С” от лимоните! Тези топлолюбиви растения представляват листопадни или полувечнозелени храсти и неголеми дървета с ябълковидни или крушовидни плодове.
През пролетта японската дюля е покрита с розови, светло-червени или бяло-розови едри цветове с диаметър до 5 см. Плодонася през септември, а плодовете му са плътни и ароматни с диаметър около 4 см. Растението дава плодове средно до 70 години. Те са много кисели, но са богати на витамин С и много ароматни. Не стават за директна консумация, но са много подходящи за ароматизиране и овкусяване на чай.
Изключително непретенциозно, бързо-растящо и красиво, разпространява в цял свят. Устойчиво на студ и горещина, вирее на светлина или полусянка, в не влажна почва. Може да се използва като жив плет или да се отглежда в стайни условия, а също да се култивира като бонзай.
Напълно зимоустойчиво растение. Силно сухоустойчиво и светлолюбиво. Непретенциозно за отглеждане, на практика не се нуждае от грижи, не се поддава на вредители и болести.


 

grass
     Всички права запазени © ЕВРИС ООД       1995 - 2013
Created by Rally Ivanova