Header
Home About Us Services Stories News Contacts Zero

 

Catalogue

Каскадна Бегония /Begonia Pendula/

Назад


Бакопа

Бегония (Begonia) е голям род ниски растения от семейство Begoniaceae. Той включва над 900 вида, характерни за райони с тропичен влажен климат (Южна и Централна Америка, Африка и Южна Азия). Родът е наречен на Мишел Бегон, френскигубернатор на Хаити в края на 17 век и покровител на ботаниката.
Бегонията е еднодомно растение с еднополови мъжки и женски цветове, които се развиват поотделно и двата върху едно растение. Листата са асиметрично сърцевидни, на повечето растения големи и изпъстрени с петна или контури.
ОПИСАНИЕ: Особена популярност придобиват бегониите, подходящи за висящи кошници. Този вид Бегония са грудкови бегонии, които цъфтят обилно цяло лято. Цветовете са бели, розови ,оранжеви, червени в зависимост от сорта. Изключително ефектно растение. Тъй като този вид Бегония е каскаден тя достига дължина около 30см и се разпростира на ширина около 40см.
ОТГЛЕЖДАНЕ: Като цяло не е особено взискателна за отглеждане, но си има своите предпочитания. Каскадната Бегония се отглежда на полусенчести места, но не на много сянка или на много слънце. Почвата трябва да бъде лека и пропусклива.Желателно е лятото да се тори редовно с тор за цъфтеж. През есента, щом листата започнат да жълтеят, намалете поливането и оставете стъблото да изсъхне. После го отрежете, а грудката заедно със саксията приберете на хладно, където обаче температурата не пада под нулата. През март извадете грудката, пресадете я в нова пръст, полейте я и я внесете на топло.Изключително ефектно растени подходящо за висящи саксий или сандъци.

 


 

grass
     Всички права запазени © ЕВРИС ООД       1995 - 2013
Created by Rally Ivanova