Header
Home About Us Services Stories News Contacts Zero

 

Catalogue

Астер /Aster "alpinus"/

Назад


Бакопа

Описание: Тревисто едногодишно растение Астрата или Callistephus chinensis е известна повече като богородичка и димитровче. Формата на храста бива пирамидална, колоновидна и разклонена. Цъфти късно лято - септември и октомври. Цветовете са розово, червено, бяло, жълто и лилаво.
Грижи: Поливането, при астрата трябва да е обилно, но така че да не подгизва почвата. През лятото обаче е нужно пръстта да бъде винаги влажна. Напролет е добре да се пресади в нова пръст, богата на хумус и задължително в малко по-голяма саксия. През летните месеци подхранвайте 3 пъти на две седмици. Подрязвайте често старите растения, за да пораснат нови клонки.
Място: Предпочитат слънчеви места с умерена влажност и защитени от вятър. През зимата е нужно да държите саксията на по-хладно място, докато през лятото не е проблем дори да го изкарате в градината или на терасата. През студените месеци внимавайте температурата на стаята да не падат под 11-12 градуса. Опасно е и течението.
Размножаване: Размножават се чрез семена. Най-добрата почва за семената на астрата е леко наторената и хумусна. На пясъчни или глинести почви астрите също се хващат, но цветовете им не са толкова кичести. Засаждането трябва да стане март-април и покълва за 7-21 дни.
Многогодишно тревисто растение. В цъфтящо състояние алпийската Aстра е висока 15-20 см, толкова се разпростира и в ширина. Цъфтежът е пролетно-летен - м. май-юни. Лесно за отглеждане растение, непретенциозно към почвата, стига да е дренирана. Нуждае се от оскъдно поливане и слънчево месторастене. Подходящ за засаждане на алпинеуми, скални кътове, ниски цветни бордюри.


grass
     Всички права запазени © ЕВРИС ООД       1995 - 2013
Created by Rally Ivanova